نحوه ی مطالعه و تست زنی

روش تحلیل آزمون های آزمایشی بدون مشاور

روش تحلیل آزمون های آزمایشی بدون مشاور

در این مقاله قصد داریم تا روش تحلیل آزمون های آزمایشی را بدون مشاور باهم بررسی کنیم. قبل از ورود به بحث تحلیل آزمون های آزمایشی، باید آزمون های آزمایشی را معرفی کنیم و در مورد میزان اهمیت و ویژگی آزمون های آزمایشی و برخی موارد در مورد آزمون های آزمایشی برای درک بهتر، توضیحاتی ارائه کنیم.

معرفی آزمون های آزمایشی

آزمون های آزمایشی، شبیه سازی خوبی برای کنکور سراسری است یا به عبارتی می توان گفت، یک ((آنچه خواهید دیدی است…)) بر آنچه در کنکور سراسری خواهید دید و به شما کمک می کند تا برنامه ریزی درست و اصولی داشته باشید تا به هدف خود برسید.

دلایل شرکت درآزمون های آزمایشی

ارزیابی دروسی که مطالعه شده

زمانی که شما برای شرکت در کنکور یا هر آزمون مهم دیگری اقدام به مطالعه می نمایید هر چقدر هم که به اندازه کافی مطالعه داشته باشید، تا زمانی که برای سنجش میزان موفقیت و بازدهیِ برنامه ایی که انجام می دهید ابزاری نداشته باشید، به موفقیتِ مطلوب خود نخواهید رسید. شما باید حتما در آزمون های آزمایشی شرکت کنید تا بدانید، در چه حد توانسته اید در مطالعه دروس خود موفق عمل کنید. اگر شما در آزمون های آزمایشی شرکت نکنید و با واقعیتِ مسئله آشنا نشوید، در کنکور یا آزمونی که قصد شرکت در آن را دارید شکست بزرگی را تحمل خواهید کرد.

ارزیابی دروسی که مطالعه شده

امکان استفادۀ آموزشی

ممکن است هنگام مطالعه دروس یا تست زنی و حمل تمرین شما از یکسری نکات مهم و کلیدیِ موجود در مطالب درسی غافل بمانید. اما زمانی که در آزمون های آزمایشی شرکت می کنید به این نکات برخورد می کنید و حتی اگر توانایی پاسخ به این نکات و برخی سوالات را نداشته باشید، می توانید بعد از آزمون به تحلیل آن اقدام کنید و از این فرصت برای یادگیری و آموزش خود استفاده کنید.

 بدست آوردن آمادگی لازم برای شرکت در کنکور سراسری

 فرض کنید که می خواهید از یک کوهی بالا بروید و به قله آن برسید ومسیر سخت و پرچالشی دارید. شما اگر حرفه ایی نباشید، در ابتدا باید بارها مسیر های کوتاه تر را امتحان کنید، ضعف های خود را بشناسید و رفع کنید، خرد خرد بالا بروید و تمرین کنید تا بتوانید به مسیر مسلط شوید و به قله برسید. مسیر موفقیت در کنکور سراسری نیز تقریبا همچین شرایطی دارد. یعنی شما باید در آزمون های آزمایشی شرکت کنید تا با ضعف های خود آشنا شوید و آنها را رفع کنید و سرعت عمل خود را افزایش دهید و با آمادگی کامل سر جلسه کنکور حاضر شوید تا از رقیبان خود عقب نمانید . این که سرعت عمل بدست آورید و مهارت تست زدن را در خود تقویت کنید، ویژگی مهم و حیاطی است که شما می توانید بخشی از آن را در آزمون های آزمایشی بدست آورید. علاوه بر ویژگی های درسی که ذکر کردیم، همین که شما هر دو هفته یکبار در یک زمان مشخص آزمون بدهید و سر جلسه آزمون بنشینید باعث می شود به لحاظ فیزیکی برای آزمون دادن آماده شوید.

بدست آوردن آمادگی لازم برای شرکت در کنکور سراسری

با توجه به ویژگی هایی که ذکر شد شما نمی توانید بدون شرکت در آزمون های آزمایشی در کنکور سراسری موفق شوید یا به عبارتی احتمال موفق شدن پایین است.

تحلیل آزمون های آزمایشی

حالا که آزمون های آزمایشی و کاربرد آن را شناختیم، باید در مورد یک مرحله بعد از آزمون یعنی تحلیل آزمون های آزمایشی صحبت بکنیم.

چرا باید آزمون های آزمایشی را تحلیل کنیم؟

 اگر شما صرفا در آزمون های آزمایشی شرکت کنید و تحلیلی نداشته باشید، فقط یک رتبه ایی کسب کردید و فارغ از اینکه این رتبه باب میل شما هست یا خیر، هیچ پیشرفتی نداشتید و نتوانسته اید از ویژگی های آزمون آزمایشی استفاده ایی داشته باشید. پس برای اینکه در برنامه ریزی درسی، مسیر درست را پیدا کنید و ضعف های خود را برطرف کنید باید تحلیل آزمون داشته باشید و از کنار آزمون های آزمایشی ساده عبور نکنید . من همیشه تحلیل آزمون را از خود آزمون دادن مهم تر دانستم ، چرا که تحلیل آزمون است که باعث می شود شما ایرادِ کار را پیدا کنید ، تا این اشتباه را در آزمون های بعدی و کنکور سراسری تکرار نکنید . تحلیل کردن آزمون مثل این می ماند که شما چاله های مسیر را پر میکنید و مسیر را برای خود هموار می کنید که در کنکور سراسری این چاله ها باعث عقب ماندن شما از رقیبان نشود .

چه زمانی باید آزمون های آزمایشی را تحلیل کنیم ؟

شما تحلیل آزمون را باید بلافاصله بعد از انتشار پاسخنامه و اعلام نتایج انجام بدهید . چون اگر این کار را به عقب بی اندازید ، آن طرز فکر و روشی که هنگام آزمون دادن داشتید ، فراموشتان می شود و ندانید چرا آن گزینه را انتخاب کردید یا تست را بی جواب گذاشتید.

چه زمانی باید آزمون های آزمایشی را تحلیل کنیم

روش تحلیل آزمون های آزمایشی

در ابتدا یک مدل کلی برای تمام دروس ارائه می کنیم سپس نکاتی که نیاز است ، برای یکسری دروس به صورت دسته بندی شده ، ذکر میکنیم . برای تحلیل آزمون های آزمایشی شما باید به تست های اشتباه و نزده را با دقت بالایی بررسی کنید . زمانی که به این تست هایی که در مورد آنها موفق عمل نکردید می رسید قبل از هر چیزی از خود بپرسید چرا این تست را نتوانستم جواب بدهم یا اشتباه زدم ؟ تا زمانی که جواب این سوال را پیدا نکردید نباید از آن بگذرید . سپس پاسخنامه را به خوبی یاد بگیرید و آنها را حتما در جایی یاد داشت کنید و نگهدارید تا بعداً دوباره آن ها را مرور کنید . ممکن است شما در پاسخنامه مطالب و نکات و روش هایی بی آموزید که اگر بارها کتاب درسی را می خواندید باز هم نمی توانستید به آن مطلب دست پیدا کنید . در آخر مطمئن شوید تمام نکات آن تست را یاد گرفته اید .

ریاضی و آمار

 زمانی که شما تستی از این درس را اشتباه زدید یا نتوانستید حل کنید به معنی این است که شما نسبت به مبحث آن تست مسلط نیستید ، پس شما باید علاوه بر اینکه آن تست را تحلیل می کنید باید برای آن مبحث تست های زیادی از منبع تستی خود بزنید تا به طور کامل به آن مبحث مسلط شوید و اشتباه خود را رفع کنید .

علوم فنون ادبی

 شما با استفاده از تست هایی که در آزمون برای این درس پیدا می کنید و تست هایی که خودتان از منابع تستی در دست دارید می توانید فوق العاده عمل کنید . کاری که شما باید انجام دهید این است که تست هایی که در مورد یک مبحث یا یک شعر و نثر هستند را با تست هایی که خودتان در آن مورد از منابع تستی دارید ، کنار یکدیگر قرار می دهید و آنهارا باهم تحلیل می کنید در این صورت شما به صورت کامل آن مطلب را درک میکنید و یاد می گیرید .

فلسفه و منطق

 برای این دو درس شما باید قدرت استدلال خود را با تحلیل هایی که برای آزمون انجام می دهید بالا ببرید تا بتوانید در کنکور سراسری موفق عمل کنید . این اتفاق زمانی می افتد که شما مطالب جدیدی که از پاسخنامه آزمون های آزمایشی یاد می گیرید را به صورت متن آموزشی یکجا یادداشت کنید تا بتوانید دوباره آن را مطالعه کنید . حتی می توانید مطالبی که در مورد موضوعات مختلف این درس ، از تحلیل تست ها بدست می آورید را به صورت جداگانه و تفکیک شده یکجا یادداشت کنید تا کلکسیونی از نکات حرفه ایی برای فلسفه و منطق داشته باشید.

روش تحلیل درس فلسفه و منطق

تاریخ وجغرافیا و جامعه شناسی

این 3 درس تقریبا شکل آموزشی یکسانی دارند و در یک گروه قرار می گیرند و کاری که شما باید انجام بدهید ، این است که صرفا باید مطالعه خوبی از پاسخنامه داشته باشید و تلاش کنید آن متن را با سوال یاد بگیرید تا فراموشتان نشود .

اقتصاد

معمولاً آزمون های آزمایشی تست های این درس را در حد کنکور یا حتی سخت تر طرح می کنند . بنابراین شما باید مسئله هایی که از آنها تست طرح شده و اشتباه حل کرده اید یا نتوانستید حل کنید به خوبی بررسی کنید و برای موضوع آن مسئله ، تست های زیادی حل کنید تا مسلط شوید.

روش تحلیل درس اقتصاد در آزمون های آزمایشی

روانشناسی

برای مفاهیم آموزشیِ این درس تست های چالشی و مثال های جذابِ جدیدی طرح می کنند. پس شما باید از این تست ها به عنوان تست های آموزشی استفاده کنید و تحلیل مناسبی داشته باشید . پیشنهاد میکنم مثال هایی که برای برخی مطالب در آزمون های آزمایشی ، برای این درس ارائه می شود را حتما به صورت تفکیک شده و مرتّب یکجا یادداشت کنید چون بدردتان می خورد .

 پیشنهادی برای تحلیل آزمون های آزمایشی

پیشنهادی که برای شما کنکوری های عزیز داریم این است که به شرکت در یک آزمون آزمایشی اکتفا نکنید . شما می توانید در یک موسسة آزمون آزمایشی ثبت نام کنید ودر آزمون های آن شرکت کنید و فایل آزمون هایه موسسات دیگر را دانلود کنید و به صورت آفلاین آزمون بدهید و برای آنها تحلیل انجام بدهید . فایده این کار این است که باعث می شود شما از دیدگاه های متفاوت نسبت به یک موضوع آگاه شوید و از تمام جهات ، آن مطلبی که از آن تست طرح شده را یاد بگیرید .

سخن آخر

شما چه در زمان مطالعه و آموزش و چه در زمان جمع بندی حتما باید در آزمون های آزمایشی شرکت کنید و مهم تر از آن این است که این آزمون هارا تحلیل کنید . شما حتی می توانید برای تحلیل آزمون از تحلیل تست های کنکور سراسری نیز استفاده کنید و برای پیشرفت هرچه بیشتر خود اقدام کنید .

author-avatar

درباره Ahmadvand

دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی

دیدگاهتان را بنویسید