پرش به محتوا
جستجو

تلفن کتاب کنکور:

021-66176300

ویژگی های کتاب های کمک درسی چیست؟

کتاب های کمک درسی منابع ارزشمندی هستند که در تمامی مقاطع تحصیلی به ما در فراگیری آموزه های علمی کمک می کنند. این منابع هریک به سبک های مختلفی مطالب درسی را به محصلین ارائه کرده و از تکنیک های خاصی بهره می برند. قطعا استفاده از کتاب های کمک درسی در پیشرفت تحصیلی ما نقش مهمی دارند. این منابع فهم و درک مطالب را برای ما آسان تر کرده و با نکات بیشتر، محتوای درسی را به بهترین شکل ممکن توضیح می دهند. اما ویژگی های کتاب های کمک درسی چیست؟ چگونه می توان از میان بیشمار منابع ارائه شده، بهترین و مناسب ترین آن را انتخاب کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به پاسخ این سوال برسیم.

همه چیز درباره کتاب های کمک درسی

تقریبا همه ما با عبارت کتاب کمک درسی آشنا هستیم و چه بسا که خودمان نیز در دوران تحصیل از این منابع بسیار کاربردی استفاده کرده ایم. کتاب های کمک درسی، منابعی پربار از مطالب و تکنیک های مطالعاتی هستند که نکات درسی را با جزئیات و توضیحات بیشتری به ما ارائه می کنند. این کتاب ها نقش مهمی در موفقیت تحصیلی ما دارند و ضرورت استفاده از آن ها غیرقابل انکار است.

به دلیل اهمیت استفاده از این کتاب هاست که امروزه شاهد تولید گسترده ای از انواع کتاب های کمک آموزشی هستیم. کتاب هایی که از دوران دبستان برای کودکان طراحی شده و تا زمان کنکور و بعد از آن نیز به اشکال مختلف در اختیار محصلین و دانشجویان قرار می گیرند. این کتاب ها تاثیر زیادی در روند یادگیری ما دارند. در بسیاری مواقع دانش آموزان و دانشجویان نمی توانند از اطلاعات کتاب های درسی و مفاهیم ارائه شده در کلاس به خوبی استفاده کرده و امکان تسلط بر بخش های مختلف کتاب را ندارند.

از این رو وجود یک کتاب کمک درسی که به روش های مختلف یک مبحث خاص را توضیح می دهد، می تواند موثر واقع شود. از نکات جالب توجه کتاب های کمک درسی وجود تمارین متعدد و توضیحات مفصل درخصوص هر موضوع درسی است. یکی از دغدغه های دانش آموزان و دانشجویان این است که ویژگی های کتاب های کمک درسی چیست که آن ها را از دیگر منابع متمایز می کند؟ در بخش های بعدی با این ویژگی ها آشنا می شویم.

ویژگی های کتاب های کمک درسی چیست؟

اگر در انتخاب کتاب کمک درسی دچار سردرگمی و تردید هستید، بهتر است پیش از اینکه هزینه ای برای خرید این منابع پرداخت کنید، مطالبی را که در ادامه ارائه می کنیم، مطالعه کنید. ما تصمیم داریم به یک جمع بندی کلی درخصوص ویژگی های کتاب های کمک درسی برسیم. همچنین بررسی کنیم که یک منبع کمک درسی می بایست چه ویژگی هایی داشته باشد که بتوان بهترین نتیجه ممکن را از آن گرفت؟ قطعا نمی توان ادعا کرد تمامی کتاب های کمک درسی از کیفیت و استاندارد بالایی برخوردار باشند. هرچه یک کتاب بتواند مطالب را به شیوه ای مناسب و اصولی به افراد انتقال دهد، قطعا مخاطبان بیشتری خواهد داشت. اما این ویژگی ها شامل چه مواردی هستند؟

کتاب درسنامه کاملی داشته باشد

برخی از کتاب های کمک درسی، درسنامه مختصری از کتاب اصلی ارائه کرده و بیشتر به تمرین و تکنیک های حل تمرین می پردازند. اصولا دانش آموزان و دانشجویان به آن دسته از کتاب های کمک درسی علاقه نشان می دهند که نیاز آن ها را به هر منبع دیگری از بین ببرد. بنابراین بهتر است منبعی که به عنوان کتاب کمک درسی انتخاب می کنید درسنامه جامع و کاملی داشته باشد. همچنین نحوه بیان این درسنامه به ساده ترین شکل ممکن انجام شود تا هر خواننده ای با هر سطحی از استعداد و یادگیری بتواند مفاهیم درسی را متوجه شود.

استفاده از مثال ها و تمارین کاربردی

هرچه یک کتاب کمک درسی از مثال ها و تمرین های بیشتری برخوردار باشد، قطعا در ارائه مطالب درسی موفق تر عمل می کند. به عنوان مثال؛ بیان تکنیک های حل مسئله ریاضی در قالب مثال های مختلف و استفاده از صورت سوال های متفاوت، می تواند ذهن افراد را در حل مسئله پرورش داده و آن ها را با پرسش ها و نمونه سوالات مختلف آشنا کند.

استفاده از قسمت خلاصه مطالب

بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان در خلاصه نویسی و نکته برداری مشکل دارند. کتاب های کمک درسی در این زمینه می توانند بسیار موثر واقع شوند. بهترین کتاب های کمک درسی در پایان هر بخش درسی قسمتی را به خلاصه مطالب اختصاص می دهند. این قسمت یک جمع بندی کلی از تمامی درسنامه ها، مثال ها، تمارین و توضیحات هر فصل درسی است.

جذاب بودن طراحی کتاب و توضیحات آن

یک کتاب کمک درسی بایستی بتواند دانش آموز را به خود جذب کند. بسیاری از محصلین به این دلیل از خواندن کتاب فراری هستند که نمی توانند با طراحی کتاب و نحوه بیان مطالب آن ارتباط برقرار کنند. کتاب های کمک درسی باکیفیت از رنگ بندی ها و تصاویر جذاب استفاده می کنند و با این کار از خستگی خوانندگان جلوگیری می کنند. همچنین بیان آن ها کاملا روان و به دور از اضافه گویی است. به گونه ای که می توان با یک بار مطالعه به اصل مطلب پی برد.

استفاده از آزمون های جامع در پایان هر فصل درسی

یکی از روش های تثبیت یادگیری مطالب درسی، استفاده از آزمون های آزمایشی است. کتاب کمک درسی برای هر سطح و مقطعی که تولید شده باشد، بایستی بتواند شرایطی را فراهم کند تا دانش آموز و دانشجو در پایان مطالعه مطالب و انجام تمارین، مهارت های خود را بیازماید. این آزمون ها کاملا استاندارد بوده و سوالات آن ها به گونه ای طراحی شده که نه بسیار ساده و نه خیلی سخت و پیچیده هستند.

ارائه تکنیک ها و ترفندهای آموزشی

یکی از مهم ترین اصل ها در هر کتاب کمک درسی، استفاده از تکنیک های یادگیری است. کتاب های کمک درسی برای اینکه بتوانند ارتباط خوبی با خواننده خود برقرار کرده و مطالب درسی را به بهترین شکل ممکن به آن ها آموزش دهند، بایستی از انواع تکنیک های آموزشی بهره مند باشند. تکنیک هایی که سرعت یادگیری و حفظ مطالب را افزایش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *