پرش به محتوا
جستجو

تلفن کتاب کنکور:

021-66176300

انواع تکنیک های تست زنی

موفقیت در آزمون مهمی همچون کنکور مستلزم آمادگی کامل است. صرفا تسلط بر روی مباحث درسی نمی تواند شما را به رتبه خوبی در آزمون برساند. علاوه بر تسلط بر مفاهیم درسی لازم است تا مهارت خود را در تست زنی نیز تقویت کنید. سرعت و دقت در تست زنی دو فاکتور و عامل بسیار کلیدی برای موفقیت در کنکور هستند. اما چگونه می توان مهارت های تست زنی خود را تقویت کرد؟ ما در ادامه انواع تکنیک های تست زنی را به شما معرفی کرده و هر کدام را به طور مجزا مورد بررسی قرار می دهیم.

انواع تکنیک های تست زنی


رسیدن به رتبه برتر در کنکور سراسری مستلزم کسب مهارت در تست زنی است. در واقع هر چه بتوانید توانایی خود را در تست زنی افزایش دهید، احتمال موفقیت شما نیز بیشتر خواهد شد. با تمرین و تکرار می توانید این مهارت را در خود رشد دهید. اما برای یادگیری چنین اصلی چه تکنیک ها و ترفندهایی وجود دارد؟
ما در این مطلب می خواهیم با ارائه چند نمونه از انواع تکنیک های تست زنی شما را با روش های فراگیری این مهارت آشنا کنیم. البته صرفا خواندن این تکنیک ها نمی تواند به شما در مسیر موفقیت کمکی کند. لازم است تا تمامی این موارد را به طور عملی به کار ببندید تا به نتایج دلخواهتان برسید


مدیریت زمان


یکی از مهم ترین تکنیک های تست زنی، مدیریت زمان است. شما برای هر سوال مدت زمان خاصی وقت دارید تا به پاسخ صحیح برسید. بنابراین بسیار مهم است که به حدی از توانمندی در تست زنی رسیده باشید که بتوانید این زمان را به درستی مدیریت و از آن استفاده کنید. آزمون های آزمایشی در این زمینه می توانند به شما بسیار کمک کنند. با شرکت در این آزمون ها می توانید زمان لازم برای هر تست را مشخص کرده و خود را موظف کنید که در همان زمان به سوالات پاسخ دهید. تمرین و تکرار زیاد در این مورد، مهارت شما را برای تست زنی سریع کنکور تقویت می کند.
تکنیک تست زنی از ساده به دشوار
یکی از تکنیک هایی که بسیاری از داوطلبین کنکور انجام می دهند، تکنیک ساده به دشوار است. در این تکنیک شما در ابتدا اقدام به پاسخ سوالاتی می کنید که جواب دادن به آن ها آسان تر از دیگر سوالات است. این کار هم از اتلاف زمان جلوگیری می کند و هم باعث افزایش اعتماد بنفستان می شود. با این تکنیک، ذهن شما نه تنها خسته نمی شود، بلکه برای شروع تست زنی های سخت نیز آمادگی پیدا می کند.

تکنیک علامت گذاری سوالات


این تکنیک به شما کمک می کند تا نسبت به سوالات یک دید کلی داشته باشید. با علامت گذاشتن و مشخص کردن سوالات سخت، می توانید پاسخ به آن ها را به زمانی موکول کنید که وقت اضافه داشته باشید. دسته بندی و نشانه گذاری سوالات هم می تواند کاملا سلیقه ای انجام شود.


به عنوان مثال؛ می توانید سوالات بسیار سخت که تصور می کنید توانایی حل آن ها را ندارید را با علامت منفی مشخص کنید و سوالاتی که نیازمند فکر کردن هستند و یا در جواب نهایی آن ها شک و تردید دارید را با علامت ضربدر مشخص کنید. تکنیک دسته بندی سوالات به شما کمک می کند تا از استرستان کاسته و راحت تر به تست ها جواب دهید.


تکنیک حذف گزینه اشتباه


این تکنیک تاثیر زیادی در جلوگیری از اتلاف زمان شما دارد. با حذف گزینه های اشتباه می توانید تمرکز بیشتری روی دیگر گزینه ها داشته و زودتر به جواب سوالات برسید. برای تقویت مهارت این تکنیک می توانید از آزمون های سال های گذشته استفاده کنید. این آزمون ها در بسیاری موارد گزینه های غلط را به شما نشان می دهند. اگر بتوانید هر آزمون آزمایشی را به طور دقیق و کامل مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید، قطعا بهتر می توانید در آزمون سراسری گزینه های اشتباه را تشخیص دهید.


تکنیک هدف گذاری برای پاسخ به سوالات


هر چه اشراف بیشتری روی توانمندی ها و مهارت های تست زنی خود داشته باشید، قطعا بهتر می توانید از پس آزمون سراسری برآیید. تکنیک هدف گذاری به شما می گوید که پیش از ورود به آزمون سراسری، به طور دقیق مشخص کنید که روی چه مفاهیم و مطالب درسی تسلط کامل دارید و چه مباحثی را نمی توانید تست بزنید.
گاهی اوقات شما یک مبحث درسی را به طور کل حذف کرده و در تمام طول سال از مطالعه آن خودداری کرده اید. بنابراین در آزمون هم نیازی به وقت گذاشتن روی تست های این مباحث نیست. پس تعیین هدف برای پاسخ به سوالات بسیار مهم است. همچنین می توانید برای خود مشخص کنید که از 10 سوال یک مبحث به چند سوال آن حداقل می بایست جواب دهید تا به رتبه دلخواهتان برسید.


تکنیک دقت در خواندن سوالات


این یکی از تکنیک هایی است که متاسفانه بسیاری از داوطلبان نسبت به آن بی توجه هستند. گاهی همین بی توجهی ها و بی دقتی های کوچک می تواند شما را از هزاران نفر عقب بیاندازد. سعی کنید متن سوالات آزمون را با دقت و هوشیاری کامل بخوانید. تجربه نشان داده که گاه بخشی از پاسخ سوال در درون خود سوال قرار دارد. همچنین به سوالاتی که با افعال ( هست، نیست، بود، نبود و…) تمام می شوند بسیار دقت کنید. همین کلمات به ظاهر ساده، بسیاری از داوطلبان کنکور را به اشتباه انداخته اند.


تکنیک تشابه پاسخ تست


در صورتی که دو گزینه یک تست کاملا متناقض یکدیگر بودند، بهتر است کمی هوشیارانه عمل کنید، چون احتمال اینکه پاسخ سوال شما یکی از این دو مورد باشد بسیار بالاست. اگر کمی دقت به خرج دهید، این تکنیک تست زنی برای شما هم کارایی خواهد داشت.


تکنیک پاسخ دهی به سوالات به ترتیب دفترچه


سعی نکنید ابتدا تمامی سوالات دفترچه را خوانده و سپس اقدام به پاسخ دادن آن ها کنید. دیدن دیگر سوالات پیش از موعد می تواند شما را دچار استرس کند. بهتر است متن هر سوال را در زمان مورد نظر خودش مطالعه کنید.


تکنیک وارد کردن سریع پاسخ سوالات در پاسخنامه


به هیچ عنوان وارد کردن پاسخ سوالات در دفترچه پاسخنامه را به لحظه آخر آزمون موکول نکنید. بهترین زمان برای وارد کردن پاسخ سوالات در دفترچه پاسخنامه درست بعد از رسیدن به جواب است. زمانی که به پاسخ درست رسیدید، همان لحظه جواب را در دفترچه پاسخنامه وارد کنید.


دقت به شماره سوال در زمان درج جواب در پاسخنامه


گاهی اوقات شما یک سوال را بدون پاسخ رها می کنید و به سراغ حل سوال بعدی می روید. جای این سوال در دفترچه پاسخنامه خالی می ماند. بنابراین این احتمال وجود دارد که زمانی که می خواهید پاسخ سوال بعدی را در دفترچه پاسخنامه وارد کنید، به اشتباه آن را در جای خالی سوال قبلی وارد کنید. پس به این نکات جزئی و البته بسیار مهم دقت داشته باشید.


تکنیک شجاعت در برابر تست های طولانی


گاهی اوقات داوطلبان کنکور از پاسخ دادن به سوالات طولانی که توضیحات بسیار زیادی نیز دارند می ترسند. اما بهتر است آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید متن سوال و گزینه های آن را به خوبی مطالعه کنید. گاهی اوقات برخلاف تصوری که نسبت به این سوالات دارید، پاسخ دادن به آن ها کار بسیار آسانی است و می توانید با اندکی دقت به پاسخ درست برسید.


تکنیک تست های ریاضی


در برخی از دروس محاسباتی به ویژه درس ریاضی این امکان وجود دارد که طراحان سوال با کمی بازی با اعداد و ارقام شما را سردرگم کرده و به اشتباه بیاندازند. سعی کنید به هیچ عنوان در تله شباهت اعداد و ارقام نیفتید.
به عنوان مثال گاهی پاسخ تست عدد 4 است، حال این عدد 4 در گزینه شماره 3 جای گرفته است. در صورتی که داوطلب بی دقتی کند، به جای اینکه گزینه 3 را به عنوان پاسخ در دفترچه پاسخنامه وارد کند، گزینه 4 را وارد می کند و بر این باور است که گزینه صحیح را انتخاب کرده است.


تکنیک حفظ آرامش


بدون حذف استرس، نمی توانید موفقیت چشمگیری در آزمون سراسری داشته باشید. استرس بیش از حد توانمندی های شما را به چالش کشیده و باعث می شود تا ضعف های درونی شما مانع از تست زنی صحیح شود.
بنابراین یکی از نکاتی که پیش از ورود به جلسه آزمون، ضروری است حفظ آرامش درونی است. داشتن آرامش درونی به شما کمک می کند تا با ذهنی آزاد و رها به سوالات کنکور پاسخ و دهید و در طول آزمون به هیچ چیز دیگری فکر نکنید.


تکنیک برگشت به سوالات ضریب دار


زمانی که یک دور کامل دفترچه را مطالعه کرده و سوالات آن را پاسخ دادید. حالا در وقت اضافه خود می توانید به سوالات ضریب دار برگردید. این سوالات قطعا تاثیر زیادی در افزایش رتبه شما دارند و بسیار مهم هستند. حال که زمان بیشتری در اختیار دارید می توانید تمرکز بیشتری روی این سوالات داشته و با پاسخ دادن به این تست ها از دیگر رقبا پیشی بگیرید.


تکنیک پرهیز از مکث و تعلل


به هیچ عنوان در پاسخ دادن به سوالات تعلل نکنید. سعی کنید هر سوال را زودتر از زمان مشخص شده پاسخ دهید و در طول پاسخ دهی سعی کنید حواستان را متمرکز روی آزمون کنید و به محیط اطراف توجهی نداشته باشید. هر گونه مکث یا تعلل می تواند شما را از رسیدن به هدف دور کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *