مشاوره و برنامه ریزی

چطور سحرخیز شویم؟ معرفی 10 راهکار ساده و تضمینی برای سحرخیزی

چطور سحرخیز شویم

احتمالا شما هم این جمله معروف «سحرخیز باش تا کامروا باشی» شنیده‌اید. این جمله عمیق همه افرادی که به دنبال موفقیت هستند را به فکر فرو می‌برد چرا که همه دوست دارند راه‌های رسیدن به موفقیت را یاد بگیرند.

سحرخیزی جزو عوامل ثابت شده و قطعی است شما را به سمت هدف‌تان و در نهایت موفقیت هدایت خواهد کرد. اگر جزو افرادی هستید که با صبح زود بیدار شدن مشکل دارید و برنامه‌های کاری و درسی‌تان با مشکل مواجه می‌شود باید سبک زندگی خود را تغییر دهید. دراین مقاله بررسی خواهیم کرد که سحرخیز بودن چه فوایدی دارد و چطور می‌توان سحرخیز شد. بنابراین از شما دعوت می کنیم که در ادامه با کتاب کنکور همراه باشید.

چرا باید سحرخیز شویم | مزایای سحرخیزی

از همان بچگی به ما تاکید می‌شود که سحرخیز باشیم تا موفقیت را لمس کنیم. افراد موفق همچون بیل گیتس، جف بزوس و ایلان ماسک نیز به سحرخیز شدن تاکید دارند.

مزایای سحرخیزی

اما کسی به ما نمی‌گوید که چرا باید سحرخیز شویم. در این بخش مهم‌ترین فواید صبح زود از خواب بیدار شدن را به شما بیان خواهیم کرد تا بهتر اهمیت سحرخیز شدن را درک کنید و سحرخیزی را در دستور کار خود قرار دهید. سحرخیز بودن برای شما و بدن‌تان نتایج زیر را به همراه دارد:

  • وقت کافی برای انجام کارها دارید

صبح زود از خواب بیدار شدن باعث می‌شود که وقت بیشتری برای انجام کارهای خود داشته باشید و به موقع کارها را به اتمام برسانید. تصور کنید صبح ها 3 ساعت زودتر از خواب بیدار شوید آن موقع است که متوجه خواهید شد چقدر وقت زیادی دارید و می‌توانید تمام کارهای خود را به موقع انجام دهید. پس این فرصت طلایی را از دست ندهید و تبدیل به یک فرد سحرخیز و موفق شوید.

  • می‌توانید به راحتی برنامه ریزی کنید

برنامه‌ریزی درسی و کاری جزو ضروری‌ترین کارها می‌باشد. اگر شما به موقع از خواب بیدار شوید و وقت کافی برای انجام کارهای خود داشته باشید می‌توانید به راحتی برنامه ریزی کنید. سحرخیزبودن برنامه ریزی دقیق، انجام به موقع کارها و افزایش شانس موفقیت را به دنبال دارد.

  • شاداب و سرحال هستید

دقت کرده‌اید وقتی که زود از خواب بیدار می‌شوید سرحال‌تر هستید؟ اما اگر نتوانید به موقع از خواب بیدار شوید و تا لنگ ظهر بخوابید بی‌ حال و افسرده خواهید بود. انتخاب با خود شماست که سحرخیزی را انتخاب کنید یا نه. اما با سحرخیز شدن شاداب و سرحال‌تر خواهید بود و می‌توانید برنامه‌ای که برای روز خود ریخته‌اید را به طور کامل به پایان برسانید و خودتان را یک فرد موفق و حرفه‌ای ببینید.

  • انرژی و انگیزه بیشتری دارید

سرحال و شاداب بودن به شما کمک می‌کند انرزی و انگیزه بیشتری داشته باشید و کارهای خود را باکیفیت بهتری انجام دهید. منشا همه این اتفاقات مثبت سحرخیز بودن است؛ بنابراین با یک تیر چند نشان خواهید زد و می‌توانید زندگی خود را متحول کنید.

  • رژیم غذایی بهتری دارید

وقتی صبح زودتر از خواب بیدار می‌شوید وعده‌های غذایی شما به موقع خورده می‌شوند. تصور کنید همیشه ساعت 11 صبح از خواب بیدار شوید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ خب معلوم است تمام برنامه‌های شما به هم ریخته و رژیم غذایی‌تان به هم می‌ریزد و سلامتی شما به خطر خواهد افتاد. اما اگر صبح ها به موقع بیدار شوید می‌توانید سر وقت غذاهای خود را میل نمایید و سلامتی را به خودتان هدیه دهید.

رژیم غذایی مناسب هنگام مطالعه یکی از عوامل موفقیت است.

  • احساس رضایت و خشنودی می‌کنید

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که نمره خوبی در امتحانات گرفته باشید و توسط والدین و معلمان خود تشویق شده باشید. این موضوع سبب می‌شود که به خودتان افتخار کنید و احساس رضایت مندی داشته باشید.سحرخیزی به عنوان عاملی مهم برای رسیدن به موفقیت شناخته می‌شود. شما با رعایت این نکته و برنامه ریزی می‌توانید در تمام مراحل زندگی خود موفق شوید و حس رضایت و خشنودی کنید.

  • سلامتی و تناسب اندام را تجربه خواهید کرد

صبح زود بیدار شدن و داشتن رژیم غذایی مناسب ضامن سلامتی و تناسب اندام شما می‌باشد. اگر می‌خواهید اندام ایده‌آلی داشته باشید لازم است صبح‌ها زود از خواب بیدار شوید و سبک زندگی خود را تغییر دهید. ناگفته نماند که داشتن بدنی سالم و فیتنس به شما کمک خواهد کرد که اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و کارهای خود را انجام دهید. پس سعی کنید این نعمت بزرگ را با خواب زیاد از دست ندهید.

آیا سحرخیزی معایبی نیز دارد؟

سحرخیزی، با تمام مزایایی که دارد، ممکن است با چالش‌هایی نیز همراه باشد. احساس خستگی مفرط در طول روز یکی از رایج‌ترین مشکلات افرادی است که به تازگی عادت به سحرخیزی کرده‌اند. خوشبختانه، با استراحت‌های کوتاه در طول روز می‌توان بر این مشکل فائق آمد. از سوی دیگر، سحرخیزی ممکن است به معنای کنار گذاشتن برخی از لذت‌های شبانه مانند معاشرت با دوستان و حضور در مهمانی‌ها باشد.

اما نگران نباشید؛ با کمی انعطاف‌پذیری و برنامه‌ریزی می‌توان تعادل مناسبی بین سحرخیزی و زندگی اجتماعی برقرار کرد. به عنوان مثال، می‌توانید مهمانی‌ها و برنامه‌های خود را به ساعات اولیه‌تر منتقل کنید و مطمئن باشید دوستان و خانواده‌تان از تلاش شما برای داشتن یک سبک زندگی سالم حمایت خواهند کرد. در نهایت، تصمیم با شماست که آیا مزایای سحرخیزی برایتان مهم‌تر است یا اینکه ترجیح می‌دهید به روال قبلی خود ادامه دهید. در بخش‌های بعدی، راهکارهایی عملی برای ایجاد عادت سحرخیزی به شما ارائه خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید

با این تکنیک‌ها به یک فرد سحرخیز تبدیل شوید

آماده سحرخیز شدن و قدم گذاشتن در مسیر موفقیت هستید؟ بدون شک سحرخیزی هم همچون سایر مهارت‌ها نیاز به تلاش دارد و یک مهارت ارثی یا ذاتی نیست. اگر تصمیم جدی برای سحرخیز شدن گرفته‌اید و می‌خواهید زندگی خود را به شکل ایده‌آل خودتان هدایت کنید کافی است راهکارهایی که معرفی می‌کنیم را مو به مو انجام دهید. تکنیک‌های تبدیل شدن به یک فرد سحرخیز عبارت‌اند از:

1. سعی کنید زود بخوابید

مهم ترین عاملی که موجب می‌شود نتوانید زود از خواب بیدار شوید این است که شب‌ها دیر می‌خوابید. شما باید تمام تلاش خود را انجام دهید که به موقع به تخت خواب بروید و بخوابید. اصلا به این فکر نکنید که وای من نمی‌توانم زود بخوابم یا الان زود است. باید اولین قدم برای سحرخیز شدن را محکم بردارید در غیر اینصورت با مشکل رو به رو خواهید شد. به رختخواب بروید و فکر خود را آزاد کنید در این صورت است که خواب راحتی خواهید داشت.

2. تمام کارهای غیر ضروری قبل از خواب را کنار بگذارید

اکثر ما عادت داریم که فعالیت‌های مهم یا غیر ضروری خود را به آخر شب و قبل از خواب موکول کنیم. خب چه اصراری برای این کار وجود دارد؟ وقتی یک کار غیرضروری است و خواب شما را دچار مشکل می‌کند باید آن را رها کنید.

عدم استفاده از موبایل هنگام خواب

کارهایی همچون چک کردن گوشی قبل از خوابیدن، رویاپردازی در رخت خواب، برنامه ریزی آخر شب و … فکر شما را مشغول می‌کند و مانع خواب راحت شما خواهد بود. سعی کنید تا حد امکان از این کارها صرف نظر کنید چرا که در این حالت می‌توانید خواب خود را تنظیم کنید و یک قدم به سحرخیزی نزدیک تر شوید.

3. محل مناسبی برای خوابیدن انتخاب کنید

شما باید با توجه به شرایطی که دارید یک مکان مناسب برای خوابیدن انتخاب نمایید. اگر سرمایی هستید در جای گرم و اگر گرمایی هستید در محیطی سردتر بخوابید. انتخاب پتو و بالشت مناسب نیز تاثیر بسیار زیادی در خواب راحت‌تر دارد. با در نظر گرفتن تمام این عوامل و آماده سازی شرایط لازم برای خواب راحت، می‌توانید شانس خودتان را برای سحرخیز شدن افزایش دهید.

4. شام را به موقع بخورید

رژیم غذایی نادرست یکی از عوامل تاثیر گذار در نداشتن خواب باکیفیت است. اگر دیر شام بخورید شب نمی‌توانید به خوبی بخوابید و خودتان را برای صبح زود بیدار شدن آماده کنید. بهترین زمان برای شام ساعت 8 شب است چرا که باعث می‌شود غذا راحت‌تر هضم شده و شما مشکلی برای خواب نداشته باشید.

اگر دیر شام بخورید غذا هضم نشده و شرایط نامساعدی خواهید داشت بنابراین خواب ناراحتی را تجربه خواهید کرد. با اصلاح رژیم غذایی می‌توانید خواب خود را تنظیم کنید و صبح‌ها زودتر از خواب بیدار شوید.

5. خودتان را برای سحرخیزی تشویق کنید

بدن شما برای سحرخیز شدن نیاز به شوک و انگیزه دارد. می توانید برای خودتان جایزه تعیین کنید که اگر صبح زود بیدار شوید صبحانه مورد علاقه‌تان را میل خواهید کرد. البته این فقط یک مثال ساده است و شما می‌توانید جایزه‌ای بهتر برای خود تعیین کنید. تشویق شدن توسط خودتان یا خانواده راهکاری موثر و عالی برای زود بیدار شدن است. اگر موفق به سحرخیزی شوید تبدیل به عادت شده و همیشه سحرخیز خواهید بود.

6. عوامل اختلال خواب را از خود دور کنید

خواب ناکافی یا بد منجر به این خواهد شد که نتوانید به موقع از خواب بیدار شوید. برای اینکه خواب کافی و مناسبی داشته باشید باید عوامل اختلال در خواب را از خود دور کنید. در اولین مرحله باید گوشی موبایل را از خودتان دور کنید.

موبایل حاوی امواج مضری است که باعث خواهد شد کیفیت خواب شما به هم بریزد. قدم بعدی این است که قبل از خواب مواد کافئین دار همچون قهوه و چای ننوشید. این دو کار ساده به شما کمک خواهد کرد که خواب راحتی را تجربه کنید و صبح به موقع از خواب بیدار شوید.

7. برای بیدار شدن از خواب ساعت خود را کوک کنید

اگر جزو افرادی هستید که خواب زمستانی دارید و نمی‌توانید زود از خواب بیدار شوید می‌توانید ساعت را روی زمان مناسب کوک کنید و از آن کمک بگیرید. سعی کنید ساعت کوک شده را در مکانی دور از رخت خواب قرار دهید چرا که این کار باعث می‌شد از سر جای خود برخیزید. می‌توانید ساعت را برای چند زمان مختلف تنظیم کنید که تا شما را مجبور به بیدار شدن از خواب کند.

برای بیدار شدن ساعت خود را کوک کنید.

8- کم کم با سحرخیزی کنار بیایید

بدن شما به دیر از خواب بیدار شدن عادت کرده است و نسبت به سحرخیزی مقاومت نشان خواهد داد. برای اینکار بهتر است کم کم خودتان را با شرایط وفق بدهید و به مرور زمان این ویژگی را تقویت کنید.

برای مثال فردی که ساعت 11 از خواب بیدار می‌شود نمی تواند به خودش این موضوع را تلقین کند که ساعت 7 از خواب بیدار شود. می‌توانید هر روز 15 الی 20 دقیه زودتر از خواب بیدار شوید. پس از گذشت یک مدت کوتاه خواهید دید که بدن شما به صبح از خواب بیدار شدن عادت کرده است و می توانید به راحتی ساعت هفت صبح بیدار شوید.

9- از نور خورشید کمک بگیرید

کمک گرفتن از نور خورشید جزو تکنیک‌های موثری است که اکثر مواقع باعث صبح زود بیدار شدن می‌شود. سعی کنید در محلی بخوابید که صبح‌ها نور خورشید به آنجا می تابد. نور خورشید باعث می‌شود که بدن شما تحت تاثیر قرار بگیرد و وضعیت خود را تغییر دهد. البته شما هم باید همکاری کنید و به جای بیدار شدن محل خواب‌ خود را تغییر ندهید.

10- برای روز بعد برنامه ریزی کنید

حتما برنامه ریزی را در دستور کار خود قرار دهید. برنامه‌ریزی باعث می‌شود که شما احساس مسئولیت کنید و خواب زیاد را کنار بگذارید. اگر نتوانید کارهای خود را به موقع انجام دهید موجب می‌شود تمام برنامه‌های شما به هم بریزد و با مشکلات زیادی رو به رو شوید. بنابراین با برنامه ریزی و تعیین هدف می‌توانید خودتان را مجاب کنید که زودتر از خواب بیدار شوید.دانش آموزان باید بدانید برنامه ریزی برای کنکور عامل موثری در کسب نتایج درخشان است و برای موفقیت در انجام برنامه ها سحرخیزی را نباید فراموش کرد.

سحرخیزی چه رابطه‌ای با موفقیت در کنکور دارد؟

موفقیت در زندگی مخصوصا کنکور اتفاقی نیست و به عوامل بسیار زیادی دارد. صبح زود بیدار شدن و برنامه ریزی صحیح از عوامل موثر موفقیت در کنکور هستند که باید جدی گرفته شوند. این دو مکمل یکدیگر هستند و باید همزمان انجام شوند در غیر اینصورت شانس موفقیت شما کاهش پیدا می‌کند. صبح زود بیدار شدن یک نگرش مثبت و جزو لذت بخش‌ترین کارهایی است که افراد موفق به آن تاکید می‌کنند.

وقتی شما صبح زود بیدار می‌شوید سرزنده‌ و شاداب هستید بنابراین روحیه خوبی خواهید داشت و می‌توانید کارهای خود را با انگیزه بیشتری انجام دهید. سحرخیز بودن به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید طبق برنامه ریزی انجام شده کتاب درسی را  مطالعه کنید و کارهای خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. تمام این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا بتوانید شانس موفقیت خود در کنکور و سایر مراحل زندگی را افزایش دهید.

بهترین زمان برای بیدار شدن از خواب

بحث سر این موضوع که چه زمانی از بیدار شویم بسیار است. معمولا زمانی که آفتاب می‌زند بهترین زمان برای بیدار شدن است چرا که موجب می‌شود انرژی بیشتری داشته باشید. ساعت خود را بین ساعت‌های 6 الی 7 تنظیم کنید تا بتوانید به موقع از خواب بیدار شوید.

اصلا نگران این نباشید که چرا تا به حال نتوانسته‌اید سحرخیز باشید چرا که بیشتر افراد این حس را تجربه کرده‌اند. کافی است تصمیم جدی بگیرید و خودتان را برای سحرخیزی و رسیدن به موفقیت آماده کنید. در این حالت خواهید دید که شما هم یک فرد سحرخیز شده‌اید و تمام کارها به موقع انجام می‌شوند.

موانع اصلی برای زود بیدار نشدن

برای اینکه بتوانید سحرخیزی را تجربه کنید باید تمام موانع را بشناسید و پشت سر بگذارید.

موانع اصلی هنگام خواب را از خود دور کنید

مهم‌ترین موانعی که سر راه شما و سحرخیز شدن قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

  • افکار منفی و نداشتن ذهنیت مثبت نسبت به سحرخیزی
  • گوشی موبایل و شبکه‌های اجتماعی
  • سستی و تنبلی
  • پرخوری
  • شب زنده داری
  • مشغول شدن با تلویزیون
  • نداشتن برنامه جدی و اصولی
  • نداشتن تخت خواب مناسب
  • خواب بعدازظهر

نتیجه گیری

در این مقاله راهکارهای مفید و ساده برای سحرخیزی را به شما معرفی کردیم. زود از خواب بیدار شدن فواید بسیار زیادی دارد و سبب خواهد شد که بتوانید از برنامه روزانه خود عقب نمانید؛ بنابراین باید سحرخیز شدن را یاد بگیرید و به خاطر خواب زیاد از مسیر موفقیت خارج نشوید. سحرخیز بودن رابطه مستقیمی با موفقیت در زندگی و کنکور دارد. با تمرین این مهارت و عملی کردن آن بسیاری از مشکلات شما حل شده و می‌توانید عملکرد بهتری نسبت به قبل داشته باشید.

امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. شما از چه تکنیک‌هایی برای صبح زود از خواب بیدار شدن استفاده می‌کنید؟ خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول چگونه سحرخیز باشیم

1.ریتم شبانه‌روزی یا ریتم سیرکادین چه تاثیری بر سحرخیزی افراد دارد؟

ریتم سیرکادین یک ساعت داخلی در بدن ماست که تقریباً هر ۲۴ ساعت یک چرخه را تکرار می‌کند و بر بسیاری از عملکردهای بدن از جمله خواب، بیداری، دمای بدن، متابولیسم و حتی خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد. این ریتم درونی با چرخه‌های طبیعی محیط مثل شب و روز هماهنگ شده و به ما کمک می‌کند تا با تغییرات محیطی سازگار شویم.

2.چه مدت طول می‌کشد تا به سحرخیزی عادت کنید؟

مدت زمان لازم برای اینکه فرد بتواند به زود بیدار شدن عادت کند متفاوت است. به طور کلی، عادت کردن به برنامه‌ی جدید خواب، بین ۳۰ تا ۶۰ روز طول می‌کشد.

3.چه سنی برای شروع سحرخیزی مناسب است؟

برای شروع سحرخیزی هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. چه نوجوان باشید، چه جوان و چه میانسال، هر کسی می‌تواند با کمی برنامه‌ریزی و تلاش، صبح‌ها زودتر از خواب بیدار شود.

دیدگاهتان را بنویسید