مشاوره و برنامه ریزی

چگونه برنامه ریزی درسی کنیم؟ نکاتی برای بهتر درس خواندن

چگونه برنامه ریزی درسی کنیم

هوشمندانه درس بخوانید نه سخت!

می خواهید بدانید چگونه مفیدتر مطالعه کنید؟ نیاز به برنامه ریزی درسی برای حمله به درس های تلنبار شده دارید؟

برای یادگیری مطالبی که در کلاس آموزش داده می شود چه مدت زمان باید اختصاص دهید؟ آیا هر هفته درس می خوانید یا مانند اکثر دانش آموزان صبر می کنید و همه مطالب را روز قبل از امتحان در مغز خود فرو می کنید؟

برنامه ریزی درسی شما چیست؟… یادداشت برداری؟ نمودار؟ فلش کارت می سازید؟

اکثر دانش آموزان نسبت به مطالعه نگرشی کاهلانه دارند و قبل از امتحان مطالب را سرسری مرور می کنند و دست به سینه ، امیدوارند که نتیجه ی خوبی در آزمون بگیرند.

برنامه ریزی درسی و آمادگی مناسب برای آزمون ها و امتحانات می تواند تفاوت زیادی در عملکرد شما در مدرسه ایجاد کند. مطالعه موثر با نگرش صحیح آغاز می شود یک دیدگاه مثبت می تواند درس خواندن را از یک غول بزرگ به فرصتی شیرین برای یادگیری تبدیل کند.

هوشمندانه درس بخوانید

در زمینه یادگیری و مطالعه موثر هیچ رویکردی وجود ندارد که متناسب با همه دانش آموزان باشد. روش های مطالعه و برنامه ریزی درسی باید متناسب با هر دانش آموز در نظر گرفته شود. هر کس توانایی های مختلفی دارد ، بنابراین تعیین اینکه چه چیزی برای شما مفید است و چه چیزی مفید نیست مهم است. (بفهمید شما چه نوع دانش آموزی هستید و کدام یک از تکنیک های مطالعه برای شما بهتر کار می کنند!)

برای برخی از دانش آموزان، مطالعه و پر انگیزه ماندن به راحتی نوشیدن آب است اما ممکن است دانش آموزان دیگر مجبور شوند کمی سخت تر کار کنند.

موثرترین راه برای برنامه ریزی درسی چیست؟

کار شما برای یافتن بهترین روش مطالعه شخصی تان یک تلاش همیشگی است. این چیزی نیست که بتوان آن را شب قبل از آزمون کشف کرد. شما باید به طور مداوم مهارت های مطالعه خود را بهبود ببخشید تا بهتر بفهمید چه چیزی برای شما موثر است و چه چیزی نیست.

یادگیری چگونگی مطالعه بهتر به شما کمک می کند تا دفعه بعدی که در یک امتحان شرکت می کنید ، دچار وحشت و ناامیدی نشوید. از این گذشته ، وقتی فرصت داشتید مطالب را به درستی مرور و تمرین کنید، احتمال دارد که خوب عمل کنید و استرس شما کمتر باشد!

موثرترین راه برای برنامه ریزی درسی

تسلط بر عادات موثر مطالعه نه تنها یادگیری را آسان می کند بلکه به شما کمک می کند نمرات بهتری را در مدرسه کسب کنید.

رازهای مطالعه موثر را کشف کنید تا به شما کمک کنند تا در امتحان بعدی با نتیجه خوب قبول شوید.

برای وقت خود برنامه ریزی درسی کنید.

لیست کارهای خود را تدوین کنید:

وقتی نوبت به نوشتن لیست کارها می رسد ، روش های زیادی وجود دارد که باید آن را انجام دهید ، اما برای موارد عالی و موثر ، باید بدانید که چگونه آنها را به درستی انجام دهید. این مقاله به شما می آموزد که چگونه برنامه ریزی درسی داشته باشید و دقیقاً چگونه می توانید لیست های موثر برای انجام کارها بنویسد تا نه تنها لیست های شما کارآمدتر باشند، بلکه بتوانید کارها را به پایان برسانید!

در این مرحله شما باید  همه وظایفی را که باید در یک بازه زمانی مشخص انجام دهید را با توجه به اهمیت هریک از آنها یادداشت کنید.

لیست کارهای خود را تدوین کنید

معمولاً تنظیم لیست برای یک هفته بهتر جواب می دهد ، اما بعضی از افراد لیست های دو هفته ای یا حتی ماهانه نیز تنظیم می کنند.

می شنوم که می پرسید، خوب، چه نوع وظایفی باید در این لیست وجود داشته باشد؟ همه چيز؟ فقط کار مدرسه؟… غصه نخور! از آنجا که این لیست مخصوص شما است، شما می توانید هر وظیفه ای را که فکر می کنید مهم است ، در آن بگنجانید.

برخی از کارهای ضروری تر عبارتند از:

  • برنامه ریزی درسی
  • مشق شب
  • مطالعه امتحان
  • کارهای اضافی درسی
  • کارهای روزمره
  • تفریح و استراحت

هر کاری که باید انجام دهید را وارد لیست خود کنید و لیست را با آنچه فکر می کنید مهم است پر کنید.

یکبار امتحان کنید: یک کاغذ خالی را برداشته و به سرعت 10 وظیفه اصلی را که می خواهید در 7 روز آینده انجام دهید ، یادداشت کنید.

  • خودکارها و کاغذهای رنگی و جالب را امتحان کنید
  • لیست را کنار میز خود به دیوار بچسبانید!

برنامه ریزی درسی داشته باشید که چه وظایفی را باید انجام دهید و چگونه باید اولویت آنها را تعیین کنید.

اگر دو کار در لیست شما به یک اندازه مهم به نظر می رسند ، توجه داشته باشید که چه مدت طول می کشد تا هرکدام از آنها را انجام دهید. بگویید که املای انگلیسی و مطالعات دین و زندگی در یک روز برگزار می شوند و شما می دانید که تمرین املای انگلیسی  احتمالا از مطالعات دین و زندگی طولانی تر خواهد شد ، بنابراین املای انگلیسی را در اولویت قرار دهید (اما هر دو را تمام کنید!).

به طور کلی ، اولویت بندی به معنای قرار دادن یک فعالیت ابتدای هفته و ابتدای لیست شما است.

به عنوان مثال ، ممکن است برنامه ریزی درسی یک روز شما اینگونه باشد:

  • ویرایش تکلیف تاریخ  (جزئی)
  • نوشتن مقاله انگلیسی (اصلی)
  • عکاسی برای درس علوم (جزئی)

تلاش نکنید که تعدادی از کارهای اصلی را یک روز انجام دهید! بسته به چگونگی اولویت بندی لیست شما ، بعضی روزها ممکن است فقط یک یا دو وظیفه اصلی داشته باشید و بعضی روزهای دیگر ممکن است کارهای جزئی زیادی داشته باشید.

یک بار امتحان کنید: با استفاده از لیست کارهایی که نوشتید ، سریع هر کار را اولویت بندی کنید (یک عدد از 1-10 به آنها بدهید که 1 مهمترین لیست است). سپس لیست هفته خود را یادداشت کنید.

لیست کارهای روزانه

اکنون که دقیقاً می دانیم چه کاری باید انجام دهیم ، چه زمانی می خواهیم این کار را انجام دهیم و چه چیزهایی از همه مهمتر است، ایجاد لیست دقیق کار روزانه آسان است. اساساً کاری که شما انجام می دهید این است که هر شب بنشینید و یک لیست دقیق برای آنچه می خواهید روز بعد انجام دهید، تهیه کنید.

با استفاده از لیست هفته خود، بفهمید چه کارهایی را می خواهید انجام دهید و تصمیم بگیرید که در چه روزی می خواهید آنها را انجام دهید.

تدوین لیست کارهای روزانه

برای کارهای اصلی نیز بهتر است آنها را به وظایف یا بخشهای کوچکتر تقسیم کنید، به این ترتیب می توانید آن هارا در بازه های زمانی مختلف انجام دهید.

یک بار امتحان کنید: با استفاده از یکی از روزهای لیست هفته خود ، لیست کارهای روزانه را به هر روشی که ترجیح می دهید یادداشت کنید. در نظرات به ما بگویید که از کدام روش استفاده کردید؟

وظایف خود را مدیریت کنید

این قسمت جالب است شما باید کارهای خود را مشخص کنید! در پایان هر روز وقتی می خواهید لیست روزهای بعدی را بنویسید ، لیست هفته خود را دوباره مرور کنید.

هر کدام از کارها را که انجام داده اید تیک بزنید و در کنار هرکاری که تمام نکردید یا به آن نرسیدید ، یک ستاره قرار دهید به این ترتیب شما دقیقاً می دانید چه کارهایی باقی مانده و می توانید متناسب با آن برنامه ریزی مجدد کنید.

4 راه حل برای پایبندی به برنامه ریزی درسی خود

شماره 1: به یاد داشته باشید که استراحت کنید

اگر برنامه شما شامل جلسات مطالعه طولانی و چند ساعته است، حتماً هر چند وقت یک بار استراحت مختصری داشته باشید تا به ذهن خود آرامش دهید. این باعث می شود مغز شما تازه بماند و به شما کمک کند تا احساس خستگی نکنید

شماره 2: برای فعالیت های دیگر زمان بندی کنید

با دستیابی به یک برنامه متعادل ، ذهن شما در مدت زمانی که به مطالعه اختصاص داده شده پذیرایی بیشتری خواهد داشت. اگر چندین روز طولانی را به طور متوالی برای مطالعه برنامه ریزی کنید ، دلسرد می شوید و وسوسه می شوید که کار را رها کنید. توصیه می شود که برای فعالیت های غیر درسی مانند ورزش ، سرگرمی و معاشرت با دوستان برنامه ریزی کنید.

شماره 3: گروهی درس بخوانید

بعضی از دانش آموزان مطالعه با یک شریک را مفید میدانند ، زیرا مسئولیت پذیری را فراهم می کند و همچنین فرصت های بحث و همکاری را فراهم می کند. هنگام ایجاد برنامه مطالعه خود ، با سایر همکلاسی ها مشورت کنید تا مشخص کنید آیا می توانید جلسات مطالعه را هماهنگ کنید. با این حال ، اگر تمایل دارید که بیشتر از مطالعه در کنار دیگران بودن معاشرت کنید ، به یک برنامه مطالعه مستقل پایبند باشید. اگر شریک مطالعه دارید ، اطمینان حاصل کنید که کسی است که به برنامه متعهد می ماند.

شماره 4: برنامه ریزی درسی خود را ارزیابی کنید و در صورت لزوم مجدد تنظیم کنید

برنامه ریزی درسی شما در واقع کمک به شما در کارآیی و بهره وری بیشتر است. اگر متوجه شدید که نتیجه نمی دهد، دلسرد نشوید. به مرور زمان می فهمید چه چیزی برای شما بهتر است و می توانید تغییراتی انجام دهید.

اکنون که دقیقاً می دانید چگونه برنامه ریزی درسی کنید می توانید لیست کارهای خود را تهیه کنید، شروع کنید! لیست وظایف خود را تنظیم کنید ، آنها را به لیست های هفتگی اولویت بندی کنید و سپس آنها را روز به روز به لیست های عالی و کوچک تبدیل کنید. مطالعات می گویند که شکل گرفتن یک عادت 7 روز طول می کشد، بنابراین اگر یک هفته برای تهیه لیست کارهای روزانه و برنامه ریزی درسی تلاش کرده باشید، کاملاً عادت خواهید کرد.

و به یاد داشته باشید ، این لیست ها برای شما است. اگر می خواهید کارهای دیگری هم مثل دیدار با دوستان یا خرید یا بازی کامپیوتری را هم  اضافه کنید شک نکنید. هر آنچه که به شما کمک می کند کار را به انجام برسانید و برای شما موثرترین باشد ، تنها روش “درست” برای انجام کارها است.

برنامه ریزی درسی از کلاس درس تا خانه

  • به کلاس درس توجه کن

هنگام تدریس معلم تمرکز و جلوگیری از حواس پرتی بسیار مهم است. با تمرکز بر گفته ها و یادداشت برداری از گفته های معلم، گوش دادن فعال را تمرین کنید. این به شما کمک می کند آنچه را که در کلاس تدریس می شود بشنوید (و درک کنید).

  • حواس پرتی را پرت کن

عوامل حواس پرتی در همه جا وجود دارد  از تلفن های همراه گرفته تا رسانه های اجتماعی تا دوستان. از آنچه در کلاس شما را منحرف می کند آگاه باشید و بدانید که چگونه از این عوامل حواس پرتی دور شوید. اگر می دانید آنها باعث حواس پرتی شما می شوند از نشستن در کنار دوستان خودداری کنید. خاموش کردن تلفن همراه همچنین به اطمینان از توجه شما به معلم کمک می کند.

  • مطمئن باشید که یادداشت ها کامل هستند

نوشتن یادداشت های روشن و کامل در کلاس به شما در پردازش اطلاعاتی که یاد می گیرید کمک می کند. این یادداشت ها همچنین به یادداشت های مطالعه تبدیل می شوند که قبل از آزمون قابل مرور هستند. برای اطمینان از کامل بودن یادداشت های خود ، اگرکلاسی را از دست داده اید با دوستان یا معلم صحبت کنید.

  • اگر متوجه مطالب نشدید، از معلم سوال کنید

اگر چیزی را نمی فهمید، دست خود را بلند کنید و سوال کنید. شاید سوال شما به درد بغل دستیتان هم خورد. اگر احساس راحتی نمی کنید که جلوی همه سوال کنید ، برای خود یادداشت بنویسید تا بعد از کلاس با معلم صحبت کنید.

  • با مربیان خود صحبت کنید

معلمان اینجا هستند تا به شما کمک کنند بهترین کار را انجام دهید. با معلم خود صحبت کنید و در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا کمک اضافی از او درخواست کنید، معلمی وجود ندارد که به شما نه بگوید. کمک گرفتن ، به معلمان نیز کمک زیادی می کند!

  • یک جای مناسب برای مطالعه در نظر بگیرید.

بهترین مکان مطالعه ، مکانی است که آرام ، دارای نور مناسب و رفت وآمد کم باشد. اطمینان حاصل کنید که فضای کار مشخصی برای مطالعه و نوشتن شما وجود دارد. نیازهای همه افراد متفاوت است، بنابراین مهم است که شما یک نقطه را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد.

  • زنگ تفریح برای خود در نظر بگیرید

برای هر 30 دقیقه ای که مطالعه می کنید ، برای شارژ مجدد ، 10-15 دقیقه استراحت کوتاه کنید. جلسات کوتاه مطالعه موثرتر هستند و به شما کمک می کنند تا از زمان مطالعه خود نهایت استفاده را ببرید.

  • یادداشت های خود را ساده کنید

با ساده کردن یادداشت های کلاس ، مطالعه کمتر سخت به نظر میرسد. زیر کلمات کلیدی را خط بکشید یا برجسته کنید. برای ساده سازی اطلاعات و کمک به یادآوری بهتر ، وسایل کمکی بصری مانند نمودارها، فلش کارت ها، نقشه های ذهنی یا طرح کلی ایجاد کنید.

  • با یک گروه مطالعه کنید

کار با همکلاسی ها یک محیط تعاملی را برای مشغول نگه داشتن شما ایجاد می کند. به شما این فرصت را می دهد تا دانش خود را با دیگران بسنجید ، یکدیگر را امتحان کنید و به افزایش اعتماد به نفس شما کمک می کند.

  • مطالعه دقیق سخت نیست

دانستن اینکه چگونه می توان به طور موثر مطالعه کرد ، مهارتی است که برای زندگی شما مفید است. توسعه مهارت های مطالعه موثر به زمان و حوصله زیادی نیاز دارد. اگر این نکات را دنبال کنید، در تلاش خواهید بود تا دریابید که کدام نوع مطالعه برای شما بهتر است – بنابراین می توانید آزمون بعدی خود را به خوبی بگذرانید!

منبع: کتاب کنکور

برای ما بنویسید شما با چه شیوه ای مطالعه می کنید؟

به ما بگویید کدام یک از موارد بالا مسئله یا مشکل شماست؟

دیدگاهتان را بنویسید