مقالات کتاب کنکور

راهنمای کامل رشته انسانی بهترین انتخاب رشته رو داشته باش!

راهنمای کامل رشته انسانی بهترین انتخاب رشته رو داشته باش!

رشته علوم انسانی، با کاوش در ابعاد مختلف زندگی انسان‌ها، از گذشته تا آینده، از فرد تا جامعه، به دنبال درک بهتر ماهیت انسان و تعاملات او با محیط پیرامون است. از مطالعه زبان‌ها و ادبیات که به ما کمک می‌کند تا جهان را از دیدگاه دیگران درک کنیم، تا بررسی اقتصاد و حقوق که ساختارهای اجتماعی و اقتصادی را شکل می‌دهند، همه و همه در حیطه علوم انسانی قرار می‌گیرند. روانشناسی به ما کمک می‌کند تا ذهن و رفتار انسان را بهتر بشناسیم، جامعه‌شناسی به ما نشان می‌دهد که چگونه در کنار هم زندگی می‌کنیم و تاریخ، روایت گذشته ما را برای ساختن آینده‌ای بهتر به ما ارائه می‌دهد. در این مطلب از سایت کتاب کنکور به بررسی کامل رشته انسانی،دروس مختلف این رشته،رشته های دانشگاهی و بهترین مشاغل رشته علوم انسانی می پردازیم.

آشنایی با رشته انسانی

رشته علوم انسانی، یکی از محبوب‌ترین گرایش‌های تحصیلی در دوره متوسطه دوم است که دانش‌آموزان را به دنیای پیچیده و جذاب انسان‌ها و جوامع مختلف می‌برد. اگر به مباحثی چون تاریخ، فلسفه، زبان‌ها، فرهنگ‌ها و روانشناسی علاقه‌مندید، علوم انسانی می‌تواند انتخابی عالی برای شما باشد. این رشته با مطالعه تمدن‌ها، ادیان و زبان‌های مختلف، به شما کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از جهان پیرامون خود پیدا کنید.

اگر به دنبال مشاغلی هستید که در آن‌ها بتوانید با افراد ارتباط برقرار کنید و بر روی مسائل اجتماعی تأثیرگذار باشید، رشته علوم انسانی می‌تواند مسیر شغلی مناسبی را برای شما رقم بزند. مشاغلی مانند وکالت، مشاوره، تدریس، روزنامه‌نگاری و مدیریت منابع انسانی، تنها بخشی از فرصت‌های شغلی هستند که در انتظار فارغ‌التحصیلان این رشته است.

اصلی‌ترین مهارت‌ ها برای ورود به رشته انسانی

بسیاری بر این باورند که رشته علوم انسانی، گزینه‌ای برای دانش‌آموزان ضعیف یا بی‌انگیزه است. اما این تصور کاملا اشتباه است. دانشجویان علوم انسانی، افرادی هستند که از هوش، توانایی و علاقه‌ی ویژه‌ای برخوردارند. آن‌ها نه تنها به مباحث نظری و تحلیلی علاقه دارند، بلکه از قدرت بیان قوی، حافظه‌ای قوی و توانایی درک عمیق مفاهیم برخوردارند. این افراد با مطالعه‌ی انسان و جامعه، به دنبال یافتن پاسخ سوالات بنیادینی درباره زندگی و جهان هستند.

اگر شما فردی پرسشگر، کنجکاو، اهل مطالعه و با روحیه‌ای تحلیل‌گر هستید، علوم انسانی می‌تواند فرصتی طلایی برای رشد و شکوفایی شما باشد. این رشته، به شما کمک می‌کند تا درک عمیقی از خود، دیگران و جامعه پیدا کنید و در آینده، نقش مؤثری در شکل‌دهی جهان ایفا کنید. فراموش نکنید که موفقیت در هر رشته‌ای، از جمله علوم انسانی، نیازمند تلاش مستمر، پشتکار و علاقه‌ی واقعی است.

رشته انسانی برای چه کسانی مناسب است؟

انتخاب رشته تحصیلی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی دانش‌آموزان پایه نهم می باشد. این انتخاب، آینده شغلی و تحصیلی آن‌ها را شکل می‌دهد. اگر به دنیای انسان‌ها، فرهنگ‌ها، زبان‌ها و ارتباطات علاقه‌مندید، شاید رشته علوم انسانی بهترین انتخاب برای شما باشد.اگر شما فردی هستید که:

  • کنجکاو هستید و دوست دارید به عمق مسائل بپردازید.
  • همدل هستید و به احساسات دیگران اهمیت می‌دهید.
  • خلاق هستید و به هنر، ادبیات و موسیقی علاقه دارید.
  • ارتباط‌گرا هستید و از تعامل با دیگران لذت می‌برید.
  • منطقی هستید و به تحلیل مسائل علاقه‌مندید.
  • انعطاف‌پذیر هستید و به راحتی با تغییرات کنار می‌آیید.

علوم انسانی می‌تواند مسیر شغلی شما را روشن کند.

شرایط لازم برای ورود به رشته انسانی

برای ورود به رشته انسانی حداقل باید معدل 14 را کسب کنید یا به عبارتی با در نظر گرفتن ضریب هر درس مجموع نمرات شما باید حداقل 378 باشد. مجموع نمرات دروسِ زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و عربی شما حداقل 42 باشد. همچنین توجه داشته باشید در مقطع متوسطه اول (راهنمایی) نمره زبان و ادبیات فارسی با ضریب 4، نمره مطالعات اجتماعی با ضریب 3 و نمره عربی با ضریب 2 محاسبه می شود.

به شما توصیه می کنیم با برنامه ریزی درست و اصولی معدل 20 یا معدل های نزدیک به آن را کسب کنید که نگرانی بابت انتخاب رشته نداشته باشید. همچنین افرادی که وارد رشته علوم انسانی می شوند باید علاوه بر ویژگی های درسی که ذکر کردیم باید روابط عمومی بالا و یادگیرنده و قدرت ذهنی بالایی برای تحلیل داشته باشند.

رشته علوم انسانی برخلاف تصور عموم جامعه رشته سطحی و راحتی نیست که صرفا شما یک تعداد دروس را حفظ کنید، زیرا همانطور که در سطح جامعه می بینم اکثر مدیریت ادارات دولتی و خصوصی و کارخانه ها و شرکت ها و بانک ها و محاکم قضایی و به طورکلی مدیریت و گردش جامعه به دست کسانی انجام می شود که در رشته علوم انسانی تحصیل کرده اند.

راهنمای کامل رشته انسانی بهترین انتخاب رشته رو داشته باش! کتاب کنکنور

معرفی دروس رشته انسانی

قبل از اینکه دروس تخصصی را معرفی کنیم لازم است بدانید شما تعدادی دروس عمومی دارید که با سایر رشته ها در این دروس مشترک هستید، مانند فارسی، تعلیمات دینی، زبان خارجی و …

لیست دروس عمومی رشته انسانی

دروس عمومی رشته انسانی، پایه و اساس دانشجویان این رشته را تشکیل می‌دهد. این دروس شامل مباحثی همچون زبان، عربی، روانشناسی و جامعه‌شناسی است.لیست کامل دروس عمومی انسانی عبارتند از:

  • تاریخ اسلام
  • روانشناسی
  • جامعه‌شناسی
  • عربی
  • دینی و زندگی
  • زبان انگلیسی
  • ریاضی و آمار
  • تاریخ ایران و جهان باستان
  • فارسی
  • آشنایی با فلسفه

لیست دروس تخصصی رشته انسانی

دروس تخصصی رشته انسانی، همچون فلسفه، جامعه‌شناسی، روانشناسی و اقتصاد، دانش‌آموزان را به تحلیل رفتارهای انسانی، ساختارهای اجتماعی و مسائل اقتصادی تعلیم می دهد و برای ورود به مشاغل متنوعی همچون حقوق، مشاوره و مدیریت آماده می‌کند.لیست کامل دروس تخصصی انسانی عبارتند از:

  • اقتصاد
  • علوم و فنون ادبی
  • جغرافیا
  • فلسفه
  • جامعه‌شناسی
  • تاریخ
  • منطق
  • روانشناسی

ویژگی و نکات دروس تخصصی رشته انسانی

ریاضی و آمار انسانی

این درس در سه کتاب با شماره های 1،2،3 ارائه شده که به ترتیب آنها را در دهم و یازدهم و دوازدهم می خوانید و در سطحی برای دانش آموزان انسانی طرح شده که در حد کتاب درسی بسیار شیرین و جذاب است اما در سال های اخیر در کنکور سراسری شاهد بوده ایم که سوالات چالشی و سختی برای ریاضی و آمار طرح شده است.

البته اگر شما آموزش درستی ببینید و تمرین و تحلیل های قوی داشته باشید قطعا می توانید در این درس موفق شوید و از رقیبان خود بهتر عمل کنید. به دلیل اینکه بسیاری از دانش آموزان کنکوری فکر می کنند که درس زیاضی اصلا مربوط به رشته انسانی نیست و به همین خاطر این رشته را انتخاب می کنند در مطالعه برای کنکور از این درس چشم پوشی می کنند و بهترین فرصت است که شما این درس را جدی بگیرید و تاثیر چشم گیری در رتبه خود ایجاد کنید.

علوم و فنون ادبی رشته انسانی

این درس تقریبا شبیه به زبان و ادبیات فارسی است که در متوسطه اول مطالعه می کنید و در سه کتاب با شماره های 1،2،3 ارائه شده که به ترتیب باید در پایه های دهم و یازدهم و دوازدهم بخوانید . شما در این درس با برخی آرایه های ادبی (مثل تشبیه و تلمیح و ایهام و حس آمیزی و اسلوب معادله و کنایه و … ) ، انواع متون و نکاتی در مورد آنها و عروض (وزن کلمات و اشعار در ادبیات فارسی) و … آشنا می شوید.

مواردی که توضیح دادیم ممکن است برایتان سخت و نا آشنا باشد اما نگران نباشید چون اگر به ادبیات فارسی علاقه داشته باشید مطالب بسیار جذاب و جالبی هستند و حتما می توانید در این درس پیشرفت کنید. مهارت شما در این درس به فارسی که یک درس عمومی است کمک زیادی خواهد کرد.

عربی، زبان قرآن علوم انسانی

درسِ عربی، زبان قرآن نیز مانند دو مورد قبلی در سه کتاب با شماره های 1،2،3 ارائه شده که به ترتیب باید در پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم آنها را بخوانید. این درس برای شما به گونه ای طراحی شده که در کتاب درسی ترجمه متون را بررسی می کنید و بعد از آن قواعد مربوط به آن درس را می آموزید. در کنکور سراسری چند سال اخیر علاوه بر ترجمه و قواعد برای این درس درک مطلب هم در نظر گرفته شده که در صورتی که تسلط کافی روی مطالب درسی داشته باشید قطعاً از پَسِ آن بر می آیید.

به طور کلی برای این درس اگر آموزش اصولی ببینید و تمرین مناسبی داشته باشید قطعاً پیشرفت می کنید و از رقیبان خود متمایز می شوید. همچنین بدانید متن درس هایی که برای شما در عربی، زبان قرآن در نظر گرفته شده، جالب و دلنشین است که باعث می شود خسته نشوید و با انرژی درس بخوانید. به خاطر داشته باشید درس عربی در کنکور بسیار سرنوشت ساز است زیرا بسیاری از دانش آموزان از این درس صرف نظر می کنند و در نتیجه کنکور تاثیر مضاعف دارد. نکته ی بعدی این است که در عربی برای کنکور درسی است با قابلیت آزمون و خطا؛ در نتیجه خود را با تست های بسیار به چالش بکشید.

راهنمای کامل رشته انسانی

تاریخ و جغرافیا انسانی

درس تاریخ تفاوت خاصی با دوران متوسطه اول ندارد و در سه کتاب با شماره های 1،2،3 ارائه شده که شما باید به ترتیب در پایه دهم، یازدهم و دوازدهم آن را بخوانید و درس جغرافیا برای پایه دهم با عنوان جغرافیای ایران و برای پایه های یازدهم و دوازدهم به ترتیب با شماره های 2و3 نیز ارائه شده است. نکته ای که در مورد این دو درس باید به آن توجه کنیم این است که برای کنکور نگران این دو درس نباشید زمان زیادی را صرف آنها نکنیم.

چون برخی دانش آموزان زمانی که به حجمِ زیاد درس تاریخ و جغرافیا فکر میکنند حس می کنند قرار است مطالب این دو درس را فراموش کنند یا علاقه ای به تاریخ و جغرافیا نداشته باشند اما اینطور نیست و زمانی که شما مطالعه کنکوری خود را شروع کنید خودتان روش مخصوص به خودتان را پیدا می کنید و حتما موفق می شوید.

ممکن است شما به سایر دروس علاقه داشنه باشید اما صرفا به دلیل طرز فکر و کمبود علاقه ای که نسبت به تاریخ و جغرافیا دارید بخواهید از رشته مورد علاقه خود منصرف شوید اما این اشتباه است و شما باید برای رسیدن به هدف خود باید با یک سری موارد بجنگید. پیشنهاد می کنم این دو درس را به دلیل ماهیت سنگین و مطالب بسیاری که دارند هر روز مطالعه کنید از برنامه درسی خود حذف نکنید. این امر به تثبیت اطلاعات در حافظه شما و همچنین افزایش اطلاعات عمومی کمک می کند.

جامعه شناسی رشته انسانی

این درس نیز برای دانش آموزان رشته علوم انسانی در سه کتاب با شماره های1،2،3 ارائه شده که باید به ترتیب در پایه هایه دهم و یازدهم و دوازدهم آنها را بخوانید. می توان گفت جامعه شناسی از جمله دروسی محسوب می شود که خسته کننده نیست و اگر خوب مطالعه کنید درس کسل کننده ای نیست و مدت زمان زیادی در حافظه شما می ماند.

همانطور که از نام این درس مشخص است هدف آن شناخت جامعه و مسائل مربوط به آن است و نظریه های برخی جامعه شناسان و پدیده هایی که در سطح جامعه وجود دارد را بررسی می کنند. در نتیجه شما با بسیاری از مطالب این کتاب آشنایی دارید می توانید به راحتی آن را درک کنید.

فلسفه و منطق

برای درس منطق می توانیم بگوییم شما با شیوه تفکر انسان و احکام و قواعد حاکم بر ذهن انسان سروکار خواهید داشت و با انواع استدلال و تعریف و جزئیات آنها آشنا خواهید شد. شما این درس را در پایه دهم مطالعه می کنید که مقدمه ای می شود برای فلسفه که در سال های بعد می خوانید. درس فلسفه هم در دو کتاب با شماره هایه 1و2 ارائه شده که به ترتیب در پایه های یازدهم و دوازدهم آنها را می خوانید.

شما در این درس برخی مفاهیم فلسفی را آموزش می بینید و برخی نظریه های فلسفی را از فیلسوفان ایرانی و اروپایی و… بررسی می کنید. در کل این دو درس بسیار شیرین و چالشی هستند و بیشتر از اینکه نیاز به حفظ کردن داشته باشند، نیاز به قدرت تحلیل و استدلال بالا و انعطاف فکری دارد و اگر برای این درس تلاشِ لازم را انجام دهید در کنکور موفق عمل خواهید کرد.

اقتصاد رشته انسانی

درس اقتصاد یکی از قشنگ ترین دروسی است که شما در رشته علوم انسانی خواهید داشت که در پایه دهم آن را مطالعه می کنید. این درس در کتاب مدرسه پیچیدگی زیادی ندارد و یکسری مفاهیم ساده و برخی مدل ها و نمودار های اقتصادی را به شما آموزش می دهد و مقداری هم محاسبات جزئی و ساده خواهید داشت. اگر قصد تحصیل در رشته های حوزه مدیریت را داشته باشید با درس اقتصاد بسیار سروکار دارید.

روانشناسی انسانی

این درس برخی مسائل روان شناختی و رفتاری انسان را از دوران نوزادی تا بزرگسالی بررسی می کند، شما این درس را در یک کتاب در پایه یازدهم مطالعه می کنید و موضوعات سختی برای شما در نظر گرفته نشده و آموزش هایی که برای این درس می بینید برای زندگی شخصی شما نیز مفید خواهد بود و با مطالب جالبی آشنا می شوید که شما را به اشتیاق می آورد.

کنکور رشته انسانی و موفقیت در آن

کنکور انسانی، یکی از پرتقاضاترین گروه‌های آزمایشی در کشور است. هر ساله داوطلبان زیادی برای ورود به دانشگاه‌های روزانه، شبانه، پیام نور و غیرانتفاعی در این آزمون شرکت می‌کنند. با این حال، در سال‌های اخیر شاهد کاهش تعداد داوطلبان این رشته بوده‌ایم.

کاهش تعداد داوطلبان، فرصت‌های جدیدی را پیش روی داوطلبان کنکور انسانی قرار داده است. با کاهش رقابت، احتمال پذیرش در دانشگاه‌های مورد علاقه افزایش می‌یابد. به خصوص با توجه به ظرفیت بالای دانشگاه‌های پیام نور و غیرانتفاعی برای رشته انسانی، داوطلبان می‌توانند با برنامه‌ریزی مناسب و تلاش کافی، به رشته و دانشگاه دلخواه خود راه پیدا کنند.

برای موفقیت در کنکور انسانی، آگاهی از ضرایب دروس و اهمیت هر یک از آن‌ها امری ضروری است. داوطلبان باید با مطالعه دقیق دفترچه راهنمای کنکور، از بودجه‌بندی هر درس و میزان تأثیر آن در نمره نهایی آگاه شوند. با این دانش، می‌توانند برنامه مطالعاتی خود را متناسب با اهداف و توانایی‌هایشان تنظیم کنند. به عبارت دیگر، دانش‌آموزان انسانی با شناخت دقیق از ساختار آزمون و اهمیت هر درس، می‌توانند با اطمینان بیشتری برای آینده تحصیلی خود برنامه‌ریزی کنند.

ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های روزانه، شبانه، پیام نور و غیرانتفاعی برای رشته انسانی به ترتیب 22468، 4107، 6718 و 4642 نفر است. این آمار نشان می‌دهد که دانشگاه‌های مختلف، فرصت‌های تحصیلی متنوعی را برای دانشجویان رشته انسانی فراهم می‌کنند.

بازار کار رشته علوم انسانی 

در مورد بازار کار رشته انسانی می توانیم بگوییم بهترین بازار کار را نسبت به سایر رشته ها دارد و می توانید به مشاغل حقوقی مانند قضاوت و وکالت، مشاغل مدیریتی مانند مدیریت امور بانکی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی ، مشاغل آموزشی مانند دبیری و در صورت پیشرفت تحصیلی استاد دانشگاهی و… و هزاران شغل و زیر شاخه های دیگر وارد بشوید. البته باید به این نکته توجه کنید که تمام مشاغل رشته انسانی نیازمند روابط عمومی بالا می باشند.

 بهترین انتخاب رشته رو داشته باش!

زمان مورد نیاز برای قبولی در دانشگاه

مطالعاتی که شما به قصد کنکور برای رشته علوم انسانی انجام می دهید باعث می شود نمرات مدرسه شما نیز پیشرفت بالایی داشته باشد و دروس را به خوبی یاد بگیرید. برای اینکار اگر از پایه دهم برای کنکور اقدام کنید و با قدرت درس بخوانید، می توانید بعد از پایه دوازدهم که کنکور دادید جزء رتبه های برتر در رشته علوم انسانی باشید و این هدف قابلیت دستیابی دارد و همه چیز بستگی به تلاش و پشتکار شما دارد.

دوره آموزشی ظرفیت قابل پذیرش
روزانه (دولتی و بدون شهریه) 22هزار و 410 نفر
شبانه ( برای این دوره باید شهریه پرداخت کنید) 3هزار و 826 نفر
موسسات غیر انتفاعی و غیر دولتی 2هزار و 408 نفر
دانشگاه پیام نور 3هزار و 736 نفر
جمع کل + دانشگاه فرهنگیان + سایر دوره ها 50 هزار و 388 نفر

*لازم به ذکر است هدف بزرگ و اصلی شما باید قبولی در دانشگاه های دولتی باشد .

دیدگاهتان را بنویسید